Voortgezet & Beroepsonderwijs

Scholen voor Voortgezet Onderwijs en Beroepsonderwijs kunnen terecht bij Akte2 voor uiteenlopende projecten variërend van een uur tot een jaar. Workshops muziek, theater, dans, beeldend en audiovisueel kunnen als losse workshops of als onderdeel van grote thematische projecten aangevraagd worden. We werken actief samen voor het VO met andere interessante aanbieders, zoals het Fries Scheepvaart Museum, de bibliotheken, het Nationaal Modelspoormuseum, Cinesneek, Timpaan Welzijn, Galerie 1901, Galerie Bas en de gemeente Sudwest Fryslan.

Vaste activiteiten voor het VO

Kunst- en Cultuurdagen voor eerstejaars leerlingen

Elk jaar organiseren we voor eerstejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs de Kunst- en Cultuurdagen, bestaande uit een opening in een theater(setting) met dans, theater en muziek, gevolgd door voor elke leerling twee actieve workshops en met als afsluiting korte films in de bioscoop. Workshops worden gegeven door lokale professionele kunstenaars en docenten van het het Kunstencentrum Atrium en Ritmyk.

Cultuurdag

We zorgen graag voor uitbreiding van uw vaste docententeam op de cultuurdagen met vernieuwende workshops in alle disciplines.

Cultuurproject

We organiseren cultuurprojecten op maat met een door u gekozen thema. Akte2 kiest met u de samenwerkende vakdocenten. Het cultuurproject wordt afgesloten met een presentatie.

Vakdocenten

Vakdocenten voor muziek, dans, beeldende en audiovisuele vorming en theater kunt u inhuren ter ondersteuning van het vak CKV of voor spraakmakende, bijzondere of verrassende kunstprojecten.