Jubileumeditie Swel4you in Koudum groot succes

Ook de tiende editie van Swel4you in MFA De Swel in Koudum was een groot succes. Van maandag 2 tot en met woensdag 4 november hebben 250 kinderen uit Koudum en omstreken meegedaan aan workshops op het gebied van kunst, cultuur en sport.

De deelnemers konden kiezen uit dertig uiteenlopende workshops. Ze werden gegeven door docenten van Bogerman Koudum, sporters en kunstenaars uit de regio en docenten van Kunstencentrum Atrium.

Maandag 2 november hebben de kinderen meegedaan met workshops Illustrator, Theatersport, Circus en T-shirt bedrukken. Daarnaast hebben zestien kinderen fraaie bloemstukjes gemaakt van een pompoen.

Dinsdag 4 november werden vooral muzikale workshops aangeboden, zoals zangles, gitaar, keyboard en viool. Ook breakdance en een houten robot maken stonden op het programma. Woensdag 5 november stond in het teken van sport. De kinderen hebben zich flink uitgeleefd. Van BMX-fietsen en survival in het gymlokaal tot Funky Hockey en Kinball.

De activiteitenweek Swel4you wordt jaarlijks georganiseerd door Bogerman Koudum met ondersteuning van de buurtsportcoach. De projectleiding is in handen van Akte2, het projectbureau van Cultuur Kwartier Sneek.